Weekend

Waar gaan we heen?

Dit jaar trekken we er een weekend op uit naar het fantastische kamphuis 'Moerkensheide' in De Pinte. Deze locatie is voorzien van alle faciliteiten. We slapen in warme bedden omringd door bossen en een groot grasveld. Ook de keuken is perfect uitgerust zodat onze sterrenkoks terug heerlijk kunnen koken voor ons. Alles wat we nodig hebben om er een spetterend chiroweekend van te maken!


Bivakhuis Moerkensheide
Hoofdgebouw en Vossenhol
Beekstuk 10
9840 De Pinte - België

Wanneer gaan we op weekend?

We gaan elk jaar het eerste weekend van de krokusvakantie op weekend. Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2024 trekken we voor de vierde keer naar het fantastische bivakhuis "Moerkensheide" in de Pinte. 

Kostprijs en inschrijven:

Voor het volledige weekend betaal je 54 euro per kind. Met kansentarief betaal je 11 euro. 

Inschrijven doe je door bovenstaand bedrag te storten op het rekeningnummer BE69 0013 8705 9378 met de vermelding 'naam kind + krokusbivak' EN door onderstaand formulier in te vullen. Na het invullen krijg je een automatische mail terug met een bevestiging van je inschrijving. Let op, deze mail kan in spam terecht komen!

Medische fiche:

We beschikken graag over de laatste medische info van jullie kinderen. Daarom vragen wij om vòòr 7 februari de medische fiche in te vullen. Dit kan vanaf 1 februari. 

Geen nieuws, goed nieuws?

We zijn al jaren kampioen in het contact houden met het thuisfront! Elke dag zetten we heel wat foto's op onze site. Omwille van de privacy moet je hier wel mee akkoord gaan. Je doet dit bij het invullen van de medische fiche. (Laatste vraag). 

Je kan altijd Silke bereiken om eventjes te horen hoe het gaat met je kleine spruit op het nummer 0473/22 86 84. Dit kan enkel bij Silke. De leidster en leiders zijn bezig met jullie kinderen!

Vertrek en aankomst:

Op vrijdag 9 februari worden jullie om 17u30 verwacht in ons Bivakhuis 'Moerkensheide' (Beekstuk 10, 9840 De Pinte). Ter info: vanaf het lokaal is het 40' rijden naar Moerkensheide. Bij aankomst mogen de ouders even binnenkomen. Zo kunnen jullie zien waar we verblijven en kunnen jullie je kind helpen installeren. Om 18 uur zwaaien we de ouders uit en starten we ons fantastisch weekend met een heerlijk avondmaal.

Op zondag 11 februari eindigen we ons weekend. Je mag om 16 uur je kind komen ophalen.

TIP: CARPOOLEN!!! Spreek af met vriendjes of vriendinnetjes om samen te rijden.

Wat neem je mee:

Slaapgerief:
- Kussen + kussensloop
- Knuffelbeer
- Hoeslaken en slaapzak of donsdeken
- Pyjama of slaapkleed
- Zaklamp

Toiletgerief:
- Tandenborstel + tandpasta + beker
- Toiletzak
- Kam of borstel
- Maandverband
- 1 washandje
- 1 handdoek
- Zeep of douchegel
- Linnen zak (voor vuile was bv. kussensloop)
- Zakdoeken

Tip!
In de banier vind je: washandjes, handdoeken, keukenhanddoeken, toiletzakken,… allemaal van de chiro.

Kledij:
- 2 lange broeken
- 1 T-shirts
- 1 warme trui
- Regenkledij
- 2 onderbroeken
- BH’s
- 2 paar kousen
- Degelijke speelschoenen

Extra:
- 1 keukenhanddoek
- Identiteitskaart/kids ID

EHBO:

Indien je medicatie moet nemen op weekend moet dit vermeld staan op de medische fiche. Je kan je medicatie afgeven aan de leiding. Stop alles in een plastic zakje en vermeld daarop je naam en het tijdstip waarop je ze moet innemen. Wij zullen er dan voor zorgen dat je kind op het juiste tijdstip de medicatie krijgt.

Uniform:

Bij aankomst hebben we uiteraard ons uniform aan. Ontbreken er nog zaken van je uniform dan zijn er 2 mogelijkheden:

Aankopen in de Banier via www.debanier.be/chiro/kledij.html of in de dichtstbijzijnde Banier in Brugge (Katelijnestraat 67, 8000 Brugge).

Tweedehandskledij aankopen bij ons. Dit kan bij de leiding voor en na een werking. Let op, zolang de voorraad strekt!

De kookploeg:

Elk jaar zorgt onze kookploeg ervoor dat we na alle leuke spelletjes onze buikjes kunnen vullen met lekker en gezonde maaltijden. Onze kookploeg bestaat uit een 6-koppig team. Nancy, Peter, Katrien, Kurt, Linde en Seppe bemannen onze kookpotten. 

Afspraken:

De medische fiche komt op 1 februari op onze site. Vergeet je die niet in te vullen?

Ribbels en speelclubs geven bij aankomst hun kids-ID af aan hun leid(st)er. Vraag hem op het einde van het weekend terug. Vanaf rakwi hou je die zelf bij.

Alle geautomatiseerde en andere elektronische apparaten laten we thuis.

Een BEETJE snoep meebrengen mag. Dit stoppen we dan allemaal samen in de afdelingsdoos. Tijdens het 4-uurtje kan er dan even gesnoept worden. We vragen aan de ouders om geen grote zakken snoep mee te geven want elk jaar hebben we bergen snoep over en verspilling vinden we niet fijn.

Wie graag al zijn kledij terug meeneemt naar huis naamtekend al zijn spullen.

Alle kinderen zijn verzekerd tegen lichamelijke letstels. Dit betekent dat materiaal, bagage, brillen, gsm’s,… nooit in de verzekering inbegrepen zitten.