Over ons

Algemene info

Inschrijven:


Inschrijven kan op ieder moment van het jaar. Voor 35 euro per werkjaar ben je verzekerd en kan je elke werking bij ons komen spelen. Inschrijven doe je door 35 euro te storten op het rekeningnummer: BE69 0013 8705 9378 EN door onderstaand formulier in te vullen.

Chiro Kadam jongens

Eind mei 2017 beslisten de leidsters van Chiro Katrien om een jongenschiro op de Conterdam te starten. De zoektocht naar leiders, een nieuwe naam, lokalen, ... was begonnen!


Op zondag 10 september '17 ging chiro Kadam jongens van start. Drie leiders gaven het startschot. Met de hulp van de leidsters van chiro Kadam meisjes namen we een fantastische start!


Volledig uit het niets starten we dankzij heel veel samen doen.


Chiro Kadam meisjes

Kadam? Met onze naam wilden we verleden en toekomst samenvoegen in één naam. Het verleden... Begin de jaren 50 zijn twee groepen (jongens en meisjes) gestart onder de naam St-Katharina. Met de Ka keren we terug in de tijd. 


De toekomst... Iedereen is bij ons welkom, waar je ook woont of wie je bent, vanaf het eerste leerjaar ben je welkom. Zelf "wonen" we op de Konterdam en met "DAM" zijn we er verankert.


Vandaar KADAM!


Een zondagswerking:


Chiro Kadam jongens en chiro Kadam meisjes starten altijd samen om 14 uur op de speelplaats van de Sint-Lodewijksschool (G.Gezellestraat 19, Oostende).


We starten met een "opening" van ongeveer 10'. Even horen wie wat doet vandaag, ons jaarthemalied zingen en een spelletje spelen. Daarna gaan we per afdeling voor een toffe, te gekke namiddag! In onze groep vinden we het belangrijk dat klein en groot elkaar kennen. 


Rond 16u houden we ons vier-uurtje. Voor 1 euro kan je een koek en een drankje kopen. 


Om 18u verzamelen we opnieuw op de speelplaats van onze overburen voor het slot. Einde van: "niet zomaar een zondag!"

Chiro, de grootste jeugdbeweging van het land!


Chiro Kadam meisjes en chiro Kadam jongens zijn twee van de meer dan duizend chirogroepen in Vlaanderen. In Oostende heb je nog chirogroepen op de Opex en Mariakerke. Samen met alle groepen van Oostende tot Nieuwpoort behoren we tot het gewest 'Kust'.

Bewegingskledij:


Natuurlijk wil je blinken in een chiro-uniform en ziet iedereen dat wij van de "chiro" zijn. Wij dragen de chirorok/-broek, het rode chiro T-shirt en de chirosweater die je kan kopen in de Banier te Brugge of online. Indien voorradig kan je tweedehandskledij bij ons aankopen.


Het chirohemd is voorbehouden voor de leiding samen met een speciale leidingssweater.

Het weekend


Elk jaar gaan we allemaal samen op weekend en dit steeds tijdens het eerste weekend van de krokusvakantie. Dit jaar gaan we naar De Pinte. We verblijven er in het jeugdverblijf 'Moerkensheide'. Dit gebouw gelegen in een speelbos van 5 hectare is prima uitgerust.

Het kamp:

Van 31 juli tot 9 augustus gaan we naar Westmalle op kamp. We verblijven er in 'Sint-Jansburg'. De ribbels, speelclubs en rawi's slapen binnen in heerlijke bedden. Tito's, keti's en aspi's slapen buiten in tenten. 

Tien dagen lang spelen we de zotste spelletjes en beleven we samen de gekste avonturen om nooit te vergeten. Kortom, HET hoogtepunt van het jaar! 

Om de vijf jaar trekken we met onze groep naar het buitenland en we doen dit aan bijna dezelfde prijs als een binnenlands kamp. Om dit mogelijk te maken houden we jaarlijks een koekjesverkoop en een spaghetti-bingoavond. Meedoen aan deze activiteit levert je telkens een waardebon op van 25 euro!